Få noget proppet i halsen

februar 15, 2017

Min datter var ikke særlig vild med at skulle spise grød. Hun var 8 måneder, før hun overgav sig til grøden og ikke længere levede udelukkende af modermælk. Det var 3 lange måneder hvor jeg på alle mulige og umulige måder prøvede at lokke med skemad. Jeg prøvede utallige opskrifter af; hirsegrød, havregrød, majsgrød, boghvedegrød… Jeg prøvede at snyde hende og jeg prøvede at proppe det ned, men intet hjalp. Hun ville ikke spise det. Hver dag var det et tilbud og så efter mange ugers ihærdighed, tålmodig og udholdenhed: hun tog en skefuld og en mere og en mere…

I samtalen med mennesker, hvor vi kommer ind på mission eller noget, der bare lugter af det, og det er både inde og udenfor kirken, kommer denne sætning farende: “Nu skal vi jo ikke proppe noget ned i halsen på folk”

Nej tak! Jeg skal ikke proppe noget ned i nogens hals, hverken min egen datter eller den jeg møder på min vej. Jeg går udfra, at folk selv har lært at spise og det ikke er min opgave at made dem. Men hvad er så min opgave som missionær? Hvad er mission så?

Jesus møder en kvinde ved en brønd. Du kan læse historien i Bibelen (Johannes evang. kap.4, vers 1-44) Jesus møder hende lige som hun er, ser hele vejen ind til hendes hjerte og kender hendes historie og hendes liv, selvom de lige har mødt hinanden. Han tilbyder hende levende vand og giver sig til kende for hende; at han er Messias, den som redder os.

Hun slipper alt hvad hun har, hun var jo ved brønden for at hente vand, men krukken lader hun stå og går tilbage til byen og fortæller folk: “Kom og se en mand, som har fortalt mig alt, hvad jeg har gjort. Måske er det ham, der er kan redde os?”

Jeg er den kvinde ved brønden. Jesus har set alt i mit liv. Han kender hver en tanke, hver en situation, jeg har stået i. Han kender mine succeser og fiaskoer, alle mine kampe, sejre og nederlag og så siger han til mig: Kom til mig, du som tørster efter kærlighed og jeg vil give dig min uendelige kærlighed, hver en dag. Jeg er gået hele vejen for dig, taget alt dit på mig og det er kun mig og mig alene, der kan elske dig og redde dig.

Tjek ham lige ud, ham Jesus. Måske er han Messias; den som redder os…

Posted in: Tanker