Café inTro

Café inTro i Sorø

Café inTro er en mobil ungdomscafé i en tidligere bogbus, som har sit virke i Sorø og omegn. Caféen startede op i 2010, og har siden dannet ramme for utallige samtaler med unge i nattelivet i Sorø.

Grundkonceptet bag Café inTro er, at i stedet for at sidde med hænderne i skødet og vente på at de unge finder vej ind i kirken, vil vi i stedet prøve at tage kirken med ud til de unge, der hvor de er.

I natten

Typisk ruller bussen ud 2-3 fredage om måneden fra kl. 23 - 02.30 om natten.

Her kan de unge komme indenfor og få en snak med byens ungdomspræst eller nogle af de frivillige i bussen. Kl. 01 er der natkirke - en meget kort og enkel seance på 10 minutter, hvor de medvirkende kan tænde lys, spise en tudekiks og skrive en bøn, som spiddes på et kors, mens de lytter til en indholdsrig sang over anlægget.

Længsel efter mening

Café inTro kommer i kontakt med unge, som kirken ellers har temmelig svært ved at nå. Men de unge har stadig et behov og en længsel efter en dybere mening med tilværelsen, og for budskabet om en kærlig Gud, der elsker dem. Samtidig håber vi, at de i mødet med personalet får et indtryk af, at kirken vil dem og har noget at byde ind med i deres liv.

Medvandring

Ud af møderne i natten opstår der med jævne mellemrum anledning til en dybere medvanding i form af bibelstudier, bønnegrupper og andre smågrupper, som har kortere eller længere levetid, alt efter hvor længe gruppemedlemmerne befinder sig i byen.

Visionen for Café inTro er at foretage en fælles vandring med og hen mod Gud. Denne vandring er ikke altid særlig målbar, men vi tror og håber på, at vi får lov til at så frø, som andre får mulighed for at vande og senere høste.